En İyi 10 WordPress Yorum Eklentisi

E

Yorumlar, makalenin kendisi gibi bir blogun parçasıdır. Yorum bölümünüz okuyucularla etkileşim kuruyor ve benzer ilgi alanlarına sahip diğer kişilerle etkileşimde bulunmalarını sağlıyor. Kullanıcılar, yorum sisteminin ne kadar özel olduğuna bağlı olarak size sorular sorabilir, tartışma oluşturabilir ve hatta şakalar yapabilir veya görüntü paylaşabilir. Daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmeniz için sosyal paylaşım araçları veya entegre topluluklar sağlayan bazı sistemler bile bulabilirsiniz. Her şey, ne tür bir arayüze ve hangi en iyi WordPress yorum sistemlerine karar verdiğinize bağlı.

Pek çok blogun (Hostazor dahil) blog yorumlarını blogunun izleyicilerine  açmaya mecbur olmasının başlıca nedenleri nelerdir?

Ana Nedenleri;

1. Etkileşim – Kendiniz veya bir izleyici için blog mu yapıyorsunuz? Eğer ikincisiyse (ve yorumların etkin olup olmadığına bakılmaksızın her zaman ikinci olmalıdır), açık bir yorum bölümüne sahip olmak, kitlenizle daha kolay etkileşimde bulunmanıza olanak tanır ve bu da onları blogunuzun yapı taşlarının ayrılmaz bir parçası haline getirir.

Pek çok durumda, yorumlar bölümünde yer alan tartışmalar, çoğu zaman, içeriğin kendisi kadar önemli sorulara yol açacak kadar anlamlı ve hatta daha fazlası olabilir. Kitlenizin konuya ilişkin düşüncelerine  yardımcı olacak ayrıntılar ekleyebilirsiniz.

2. Geri bildirim – Tartışmaların yanı sıra, yorumlar bölümü de kitlenize geri bildirim sağlamasının kolay bir yolu olarak görülür. Şu anda yapmakta olduğunuz şeyleri seviyorlar mı? Daha başka şeyler yapabilir misin?

Size rehberlik etmelerine izin verin – tam olarak içeriklerinizin neye benzediklerini ve hoşlanmadıklarını size söylerler. Ardından, blogunuzda gerekli iyileştirmeleri yapabilirsiniz. Hemen hemen ücretsiz bir blog danışmanlığı almak gibi.

Hostazor olarak, ziyaretçilerimizden aldığımız geri bildirimler ile bir çok değişiklik yapıyoruz.

3. İçerik Fikirleri – Verileri herhangi bir yorum yoluyla hızlı bir şekilde tarama,  içerik  için birçok fikir sağlayacaktır. Kullanıcılarınızın tam olarak anlamadığı yayınlarınızın belirli yönleri var mı? Daha fazla duymak istedikleri ayrıntılar mı var? Bu durumlarda yorumlardan yola çıkarak yeni bir yazı hazırlayabilirsiniz.

Dahası, birkaç kullanıcı  bir konuya değinecek ve size herhangi bir konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini ve bunun hakkında bir blog yazısı yapmanız gerektiğini açıkça söyleyecektir.

4. SEO – Kullanıcılarınızın bıraktığı yorumların SEO performansınıza yardımcı olacağını biliyor muydunuz? Kullanıcı tarafından oluşturulan ücretsiz içerik sayfanızı doldurur ve arama motorları sitenizi taradığında size ekstra avantaj sağlar. Aslında, ziyaretçileriniz yorumlarıyla sık sık sıralama için çalıştığınız anahtar kelimelerden bahsediyorsa, yayınınız anahtar kelime için daha yüksek sıralamaya yükselecektir.

Ama bu durumda da dikkatli olmak gerekir. Sitenize yalnızca yüksek kaliteli içeriğin eklendiğinden emin olmak için tüm yorumları manuel olarak yönetmenizi öneririz. Aksi takdirde, bunun tersi bir etkiye sahip olabilir.

İkincisi, yorumlar, Google’ın insanların blogunuzla etkileşimde bulunduğunu bilmesi,  insanların blogunuzla etkileşimde bulunmanın keyfini çıkarmasını sağlar. Sonuç olarak, blogunuza daha pozitif bakarlar ve sizi daha iyi sıralarlar.

 

5. Topluluk – Açık bir yorum bölümünüz olduğunda, muhtemelen aynı kişilerin tekrar tekrar yorum yaptığını görürsünüz. Bu kullanıcılarla etkileşimde bulunduğunuzda, blogunuz etrafında kendi topluluğunuzu oluşturmaya başlayacak ve bu da sadakati teşvik edecektir.

Öte yandan, WordPress yorum sistemleri bazı olumsuzluklarla birlikte gelir. Bu yüzden birçok yayına ziyaretçiler  ya yorumda bulunmuyor ya da bir süre sonra bunlardan kurtulmaya karar veriyor. Mesela, NPR yorumlama sistemini en sonunda engelledi çünkü yorum sistemindeki eksikler yeterli düzenlemelere olanak sağlamıyordu.

Yorumların Devre Dışı Bırakılma Nedenleri

1. Spam – yorum bölümü, genelde pingback tarzı bir çok botun saldırısına uğrar. Bu nedenle çoğu blogger bu bölümü devre dışı bırakmayı seçmiştir.

Hiçbir şey spam yorumlarından daha rahatsız edici değildir.Spam botları internetin belasıdır ve blog yazarlarının en korkulu rüyalarıdır.

2. Denetleme – Tüm dünyadaki tüm spam engelleyicileri yükleyebilirsiniz, ancak spam mesajlar hala buradaki çatlaklardan sızabilir.

Nispeten az miktarda yorumla uğraşırken bile, her birini okumak için gereken zamanı bulamayabilirsiniz. Zamanınla daha iyi şeyler yapabilir misin? Kesinlikle evet.

3. Olumsuzluk – Bir blogcu olmak için çok sağlam bir sabıra ihtiyacınız var. Bu bir yaşam gerçeği. Herkesi memnun edemezsiniz. İnternet, özel  bir gizlilik sağlarken, karşılaşacağınız trollerle sınırlıdır. Farklı bir görüşe sahip olmak gayet iyi ve teşvik edilmelidir, ancak bazı insanlar kötü niyetli şeyler söylemekten zevk alır.

Blogsuz küçük işletme web sitesi gibi bazı siteler için, WordPress yorumlarını tamamen devre dışı bırakmak mantıklı olabilir.

Yorum bölümünüzü açmaya yardımcı olacak uzmanların eksilerini artırabileceğine karar verdiyseniz , hangi eklentinin kullanılacağına karar vermeniz veya hatta ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekebilir.  WordPress’in her şeyinde olduğu gibi, yorum konusunda da çok fazla eklenti mevcut.

Mevcut en popüler 10 seçenek aşağıdaki gibidir.

  1. WordPress Native Comments
  2. JetPack
  3. Thrive Comments
  4. Disqus
  5. wpDiscuz
  6. GraphComment
  7. WpDevArt Facebook Comments
  8. Super Socializer
  9. De:comments
  10. Replyable by Postmatic

 

2 Yorum

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: