Profesyoneller İçin Profesyonel Ürün: Trodon Hosting

P

Firmamız altyapısında yaklaşık 4 aylık bir süreçte geliştirilme sürecini tamamlayın Trodon Hosting ürünümüzü tanımak ister misiniz? Geçtiğimiz Ağustos ayında Quic protokolünün paylaşımlı hosting ürünülerinde de kullanılmaya başlaması ile geliştirme süreci yeniden tasarlanan Trodon Hosting, Python altyapısı ile geliştirilen bir yapay zeka tabanında hizmet vermektedir. Trodon Hosting’de kaynak kullanımları tamamen akıllı bir sisteme göre inşaa edilmiş, bu sistemin kullanıcıların alışık olduğu cPanel kontrol paneli ile entegrasyonları gerçekleştirilmiştir. Trodon Hosting ürünümüzde tüm işlemler gerçek zamanlı bir yapay zeka algoritması üzerinden yürütülmektedir. Beta sürecinde testlerini 9.2 ile tamamlayan, tam sürüm testlerine 9.7 ile son veren ürünümüz gerek performans gerek ise güvenlik konusunda zengin içeriği ve özel sistemi sayesinde kullanıcılarımıza maksimum performansı sağlamayı başarıyor.

Performans

Trodon Hosting ürünümüzün altyapısında kullandığımız sunucu bazlı iletişim protokolleri ve web servisleri için gerekli yayın protokoller 4 aylık süreçte özenle derlenmiş ve en iyi performans için gerekli yük testleri yapılarak onaylanmıştır. Altyapısına standart olarak yapay zekaya entegre Pagespeed – Quic – Brotli gibi veri iletişim algoritmalarına yer verilmiş ve yapay zekanın öğrenebilir altyapısının web sitesine göre özel konfigürasyon mantığından yararlanılmıştır. Ayrıca protokollerin ihtiyaç duyduğu SSL ise ücretsiz olarak Comodo ve LetsENC. tarafından sağlanmaktadır.

GTMetrix

GTMetrix testlerinde göstermektedir ki, Trodon Hosting dış müdahalelere gerek kalmadan sunucu bazlı(server side) optimizasyon özelliği sayesinde yüksek yüklenme sürelerine CDN ihtiyacı duymadan dahi ulaşabilmektedir. Fakat GTmetrix’in farklı bir lokasyonda test yapması ve Trodon’un Türkiye bazlı yayın yapması nedeniyle performans grafiği %10 fark ile yansıtmaktadır.

Test URI : https://gtmetrix.com/reports/forcetester.hostazor.com.tr/84MdOZyV

Google PageSpeed

Google PageSpeed testlerine göre Trodon Hosting’in herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan Masaüstü Sürümde 87 Mobil sürümde 67 puan aldığı görüntülenmiştir. Puanların hiçbir müdahale yapılmadan bu seviyede olması çok iyi gibi görünsede dış dosyaların optimizasyonlara tabii olmaması potansiyeli düşürmektedir.

Test URI : https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fforcetester.hostazor.com.tr%2F&tab=mobile

 

Pingdom

Pingdom testlerine göre yine dış bağlantılardan kaynaklanan ufak bir performans kaybı görüntülenmesine rağmen farklı lokasyonda yapılan testin sonucunda 2.6 mb boyuta sahip bir sitenin milisaniyeler ile yüklenebileceğini kanıtlamıştır.

Test URI  : https://tools.pingdom.com/#!/dg1Mcs/https://forcetester.hostazor.com.tr/

 

KeyCDN

KeyCDN global testlerine göre lokasyona bağlı gecikme ve performans kayıpları yaşansa da multi dns sisteminin sonraki güncellemede etkin hale gelmesi ile birlikte CDN gerekmeksizin veriyi her lokasyona eşit bir şekilde iletmesi sağlanacaktır.

Test URI : https://tools.keycdn.com/performance?url=https://forcetester.hostazor.com.tr/

 

Standart Bağlantı Testi : Türkiye

Türkiye lokasyonunda 4 Mb Standart TTNET hattı ile yapılan test sonucumuz aşağıdaki gibidir. 4 Mb hızının seçilme nedeni, minimum bağlantı hızına sahip ziyaretçiler içinde stabil performansın eşit olup olmadığının incelenmesidir.

 

Güvenlik

Güvenlik alanında yapay zeka bir algoritmaya sahip iMunify360 ile desteklenen altyapımız, gerçek zamanlı koruma katmanları ile bruteforce – layer 3-4-7 katmanları gibi alanlarda koruma sağlamaktadır. Ayrıca exploit tabanlı shell script zararlı yazılımlara karşı da öğrenen ve güncelleyen bir yaklaşım ile projenizi yada web sitenizi sizin için sürekli incelemekte ve korumaktadır.

Web sitenizin giriş alanında 3’den fazla hatalı giriş denemesi ile birlikte Görüntülenemeyen otomatik captcha sistemi ile giriş yapmaya çalışan kullanıcı taranır. Kullanıcının zararsız olduğuna kanaat getirilirse kullanıcı yeniden giriş yapması için yönlendirilir. Eğer kullanıcı captcha doğrulamasından geçemezse IP adresi bloke edilir ve manuel recaptcha sistemi ile zararlı olup olmadığını, bot olup olmadığını kanıtlaması istenir. Eğer kullanıcı Captcha testini başarılı bir şekilde geçerse giriş alanına yönlenip siteyi görüntülemeye devam edebilir. Aynı kural bütün zararlı işlemler içinde uygulanmaktadır. Altyapısında an itibari ile 50 bin farklı güvenlik kriteri bulunan sistemimizde, ziyaretçi her kriteri başarılı bir şekilde tamamladığı sürece cezalandırılmamaktadır.

İçerik Yönetim Sistemlerine Özel Eklenti

WordPress gibi cms sistemleri için Litespeed’ın geliştirdiği server ile gerçek zamanlı bağlantılar kuran ve optimizasyonu bu şekilde server bazlı gerçekleştiren eklentiler ile içerik yönetim sistemlerinin sunucu ile %100 uyumlu bir şekilde yayın yapması sağlanır. 3. Parti ön bellek uygulamalarının yerine geçen bu eklentiler sayesinde siteniz standart sitelere göre açık ara öndedir.

 

Trodon Hosting ürünümüz toplamda 5 farklı sunucunun birleşmesi ile yayın yapmaktadır. 4 sunucuda bulunan yazılımların tamamı ana sunucu için destek niteliğindedir. Yapay zeka, güvenlik, performans gibi ekstra servislerin bu sunucular üzerinden yayın yapması ve ana sunucunun yalnızca iletişim kurmasına olanak sağlamaktadır.

 

Sizde Trodon Hosting’i Test Edin : forcetester.hostazor.com.tr

Trodon Hosting Paketlerini İncele   

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: