Seyahat Blogu Oluşturma Rehberi-3

S

Bir blogun en önemli kısmı içeriktir. İçerik sadece makaleler (veya metin) ile sınırlı olmamalıdır; fotoğraf (grafik, infografik), video ve ses (podcast) biçiminde de olabilir.

Elbette, tüm bu farklı içerik türleriyle aynı anda başlamamalısınız zira bu çok zor olabilir. Bunun yerine, blogunuz büyümeye başladıkça yeni içerik türleri eklemeye başlayabilirsiniz.

 

Yazmak için doğru ya da yanlış bir yol yoktur. Pek çok insan, günlüklerini ya da deneyimlerini anlatırken, bazıları da yazı türlerine nasıl rehberlik edeceklerini anlatırken, bir günlük yazma yöntemini benimsiyor. En iyi blog türleri, içerik türlerinin bir karışımını sunanlardır. Seyahat bloglarını okuyan pek çok kişi, onlara bir yer hakkında verdiğiniz bilgilerden sonra gelirken, benzersiz üslubunuz  okurları size çekecektir.

Seyahat blogunuzu ayarladıktan sonra seyahat etmeyi planlıyorsanız, hangi içeriğin yazılacağını, hangi yerlerin kullanılacağını, hangi açılardan yazılacağını belirtebilirsiniz. İdeal olarak, lansmandan önce en az 15 yayınınızı kaleme almaya hazır olacaksınız. Bu, okuyucunun etrafta dolaşıp okuyabileceği kadar içerik verirken, bir sonraki parçalarınız üzerinde çalışırken sürekli olarak içerik yayınlamaya zaman kazandıracaktır.

SEO için İçeriği Optimize Etme İpuçları

Google’da içerik uzunluğu ve sıralaması için zor ve hızlı bir kural yoktur, ancak genel olarak, daha uzun içerikler, daha iyi sonuçlar sağlar.

İçerikleriniz için SEO, bu makalenin kapsamı dışında olsa da, burada başarılı bir  içerik oluşturmak için birkaç odak noktası vardır:

  • Makaleniz için trend olabilecek başlıklar belirleyin. (ve stratejik olarak anahtar kelimelerden faydalanın)
  • Ziyaretçilerin ilgisini çekecek, ardından yayınınızı paylaşacakları ancak yazım tıkanıklığı oluşturmayan başlıklar yazın (bu, makaleyi gerçekten harika içeriklerle yedekleyin). Ayrıca, kişilerin arama şeklini göre de etiketlerde, başlıklarda ve diğer detaylarda özen gösterin.
  • Bağlantılarda anahtar kelime kullanmaya özen gösterin.

Tüm bu detaylara dikkat ederek yazacağınız içerikleriniz ile, kendi markanızı oluşturabilir ve seyahat blogu kısmında eğlenceli ve bi okadar da mükemmel işlere imza atabilirsiniz. Unutmayın, anlatımınız ve kullanacağınız her kelime bu bağlamda ziyaretçilerinize sunacağınız birer menü olacaktır. Bu nedenle yaratıcılığınızı en iyi şekilde yansıtmanız gerekir.

3 Seriden oluşan Seyahat Blogu Oluşturma Rehberi serimiz bu yazımız ile sonlandı. Serinin diğer içerikleri aşağıda mevcuttur. Mutlu Bloglamalar!

Seyahat Blogu Oluşturma Rehberi 1

Seyahat Blogu Oluşturma Rehberi 2

Seyahat Blogu Oluşturma Rehberi 3

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Yazar ; hostazor

Facebook Sayfamız

Bizi Twitter’da takip et

%d blogcu bunu beğendi: